Enduro

 
I helgen kördes den andra deltävlingen av endurons ungodoms-SM samt Dam-SM i Ulricehamn. De drygt 100 förarna bjöds på tre specialprov. Det första ett väldigt snabbt enduroprov som tog ca 10 minuter, det andra ett extremprov med uppbyggda hinder som klockades på omkring 2 minuter och det sista ett kortare enduroprov, ca 5 minuter, med mer klassisk enduroterräng.

 

 
I stora klassen USM3 blev det oerhört jämnt i toppen mellan Erik Appelqvist, Anton Sandstedt och Adam Broström. Appelqvist ledde första halvan av racet, men gjorde ett misstag och Sandstedt och Broström kunde gå förbi. Inför sista sträckan hade Sandstedt ledningen, men en bra tid av Broström gjorde att han kunde ta över förstaplatsen och vann tävlingen med ynka 68 hundradelar över Sandstedt och med Appelqvist som trea ytterligare några sekunder bakom.

 
I USM2 gjorde Joakim Grelsson en stark insats och vann samtliga sträckor, vilket gjorde att han fick en segermarginal på en dryg minut ner till tvåan Oskar Ljungström och därifrån ytterligare en minut ner till trean Marcus Adielsson.

 
85-klassen USM1 vanns av Emil Jonsson som också han segrade på samtliga sträckor. Tvåa blev Edvin Hamnäs 6 sekunder före Mathias Martinsen.

 
I dam-SM segrade Jessica Jönsson med 2,5 minuters marginal ner till Sanna Bergman och därefter Emmily Smalsjö som trea.

 
Redan nästa vecka fortsätter USM/Dam-Sm då serien besöker Åsätra en bit norr om Stockholm.

 
//Ljungström Mx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Partners

Lyckebäcks montage


Facebook