Motocross

 
Ulricehamn var i helgen värd för den fjärde deltävlingen i motocrossens SM-serie. I båda klasserna blev det dubbelsegrar: i MX2 av Even Heibye och i MX1 av Filip Bengtsson.
 

 

Film från U17 hittas här…

 
I MX2 var det alltså norsken Even Heibye som dominerade. I första heatet var han drygt 20 sekunder före Kalle Olsson, som i sin tur hade en halv minut ner till trean, en annan norrman, Magne Klingsheim. Därefter följde Jesper Jönsson och Anton Lundgren.
I heat nummer två hade Heibye en ännu större segermarginal, 38 sekunder, men denna gång var det Jönsson som tog andraplatsen. Klingsheim blev trea igen med Olsson på fjärde och Eddie Hjortmarker som femma.
 
I Mx1 var det jämnare i toppen. I första heatet var det Filip Bengtsson som vann med tre skunder marginal till Kim Lindström. Som trea körde Tom Söderström in, han som inte kört SM sedan 2011 då han tog guld, och därefter Marcus Norlén och Tom Johnsson.
I andra drog Lindström och Bengtsson också ifrån resten av fältet, men mot slutet tappade Lindström och hade Rikard Sandberg precis i bakhjulet vid målgång. Söderström körde in som fyra och därefter Norlén.
 
//Ljungström Mx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Partners

Lyckebäcks montage


Facebook